joi, 15 mai 2008

Poeme despre vaci (si-o proza) (un alt fel de exercitiu)

Olguta a scris:

I

Vaca joaca-n filme porno

Vaca cu tatele mari.

Vaca cancer a facut

Vaca nu mai are tate.

Vaca care are-un dor

Vaca casta.



II

Vaca Indiei mele.





Soozie a scris:


I

imi spune ca am ochi de vaca;

sunt o galesa ce se-ntreaba daca nu cumva e-un compliment

infig o tigara in botu-mi de vaca

umed si enorm, cand ma trezesc

musc dintr-un sendvis

si miezii de pe coaja

mi se lipesc de buzele lipicoase si reci

ca a unei vaci ce tocmai a scos infinita-i limba

reimprospatandu-si botul moale

si lalai, cu strugurel.

o margareta

speriata si insangerata

mi-a ramas uitata si blocata

in coltul gurii

cand am luat ultimul dumicat

din hrana de pe brazda

complimentelor tale taranesti.

vaca n-are sfarcuri, dar eu am un uger

neroditor, dar datator

eu nu am pete, am epitete

si pot ajunge cu coada adanc pe spate

intocmai ca vreo joiana

ca vreo dunareana

la gandul careia te-au gadilat chilotii

in vacanta de vara.




II

Mi-a curs saliva pe perna-n somn. Am dormit toata dupa-amiaza. Cearceaful bunicii are pata mea galbuie, dar o farfurie cu rosii, branza si paine calda ma asteapta pe scaunul cu vopseaua cojita de langa pat. Aud mugetul vacilor pe care le scarpina bunicul. Le dragaleste inainte sa le mulga, ca sa nu dea cu piciorul in galeata plina de lapte dulce, gras si cald. Imi var nasul in cana de armata si beau lichidul alb, si simt miros de capite si balega. Bunicul e cracanat si murdar pe cizmele de cauciuc cu noroi de la inceputul lumii. Cand se rade, e un eveniment: barba lui tare ascute cutitul.


Bunica spala ugerul vacii care urmeaza. Il spala ritualic, asa cum ma spala pe mine cand eram un bulgar roz si frumos mirositor de mirare. Privirea somnoroasa a vacii trece prin mine. Botul ei e umed si translucid ca un limax trandafiriu, urias. Bunica ma imbie cu mancare si mai multa, cu mamaliga foarte galbena si alte lucruri care miros a casa de pamant.


Ce frumos e-aici: bunicul care tuseste molcom, bunica ce ma cheama si m-alinta, vacile care se ling pe bot a nepasare si eu, care tot sar, s-ajung la stele. Sunt foarte aproape, dar nu stiu de ce nu le pot culege. Nu-i nimic, voi creste mare si ma voi razbuna. Le voi lua pe toate si le voi baga in grajdul negru si putrezit, sa luceasca doar in margelele spumoase de lapte nefiert din galetile de aluminiu, si din cana mea.

18 comentarii:

Anonim spunea...

sunteti niste dezertoare,
dezertoare,
dezertoare.
am zis!

Anonim spunea...

Scot la bataie cuvintele astea pentru urmatorul entry by Olguta & Soozie: scorojit, mancau, surubelnita, crinolina, siaj, contopist, a conturba, turcoaz, second, sprancenata, cocostarc. Degetele pe taste, please!

Rae Jones spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim spunea...

ntz! eu 11, tu tot cele 11. ca sa il bucuram pe anonimul care mi-a smuls cel mai labartat/cracanat zambet din aceasta zi!

Rae Jones spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
verbiaj. spunea...

imi pare rau ca v-ati oprit, fetelor. raman abonat in reader, in caz de ceva :)

verbiaj. spunea...

sunt de acord cu ce a spus verbiaj cel mai tanar cu 20 de zile.

Anonim spunea...

de-zer-toa-re!

Anonim spunea...

Laura, verbiaj, vom reveni. Promit. Atat Olguta cat si eu suntem nerabdatoare sa ne lovim cu pixul peste frunte, incercand sa scoatem un text pana la inchiderea editiei. Continand cele patru cuvinte. Asa-i, Olguto? Asa-i. In septembrie, urmatorul numar. Intre timp, pid'jin.net; serviti-va.

Anonim spunea...

deci da.

verbiaj. spunea...

deci vad ca nu.

Anonim spunea...

Deci nu vezi bine :)
Am zis septembrie. Mai e până la sfărşitul lunii.

Vezi tu, noi suntem nişte femei de carieră, cu o viaţă socială fulminantă, una culturală - şi mai şi. Oferim consultanţă pe probleme de creativitate. E o nebunie, Olguţa are trei întrevederi cu scenarişti, fotografi sau fashion designeri pe seară, de luni până joi, că în weekend sunt programaţi prozatorii, filosofii şi regizorii, adică cei care necesită atenţie specială, fiind mai întotdeauna depresivi. Cât despre mine, eu fac o cură intensivă de poeţi; ăştia sunt foarte sensibili, trec dintr-o pană de inspiraţie într-alta, astfel încât la mine în sufragerie e ca la vulcanizarea lu nea Ion, vecin cu tata; se renaşte avangarda.

Olguţa şi cu mine promitem că vom mai lăsa să ne curgă din vârfurile manichiurilor franţuzeşti şi alte textuleţe mai mult sau mai puţin hazoase, aici, pe blog, de îndată ce boemia capitalei (căci acesta este noul noastru habitat) începe să gândească şi să creeze cu de la sine putere.

Te-am pupat; perseverenţa cu care ne verifici mă dezarmează.

verbiaj. spunea...

v-am pupat. intru aici pentru ca gusturile ma obliga, asteptarile ma cearta si se cer implinite, e un loc in care caut prospetime, inteligenta, creativitate, luciditate camuflata-n poezie fara vers. aici domnesc doua fete sugubete, pe care poate ca n-am sa le cunosc niciodata.

Anonim spunea...

da'de unde, verbiaj draga! desigur ca ne vom intalni, right Sooz? :)

uite, de exemplu, cine s-ar fi gandit ca vara ta Bianca este o prietena foarte draga a mea? vezi bine, lumea e mica.

pe curand.

verbiaj. spunea...

ei, na!

Anonim spunea...

Making money on the internet is easy in the hush-hush world of [URL=http://www.www.blackhatmoneymaker.com]blackhat[/URL], It's not a big surprise if you have no clue about blackhat marketing. Blackhat marketing uses alternative or not-so-known ways to generate an income online.

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Anonim spunea...

I do consider all of the ideas you have offered in your
post. They are really convincing and will certainly work.
Still, the posts are very quick for beginners.

Could you please extend them a bit from next time? Thanks for the post.
my site > unlock iphone 4 for tmobile