duminică, 23 martie 2008

23 martie, finalul inceputului

Cuvintele pentru Olguta: acru, afisaj, derdelus, june. Ora 18:03

Olguta a scris:

Uneori imi spun despre corp ca e afisajul meu stradal. Vad cum toti se uita, dar nimeni nu priveste. Si atunci ma gandesc sa le povestesc despre corpul meu, corpul meu de azi care nu va fi cel de maine pentru ca faza cu eternul feminin e doar o neglijenta lingvistica. Astazi o sa vorbim de zona mediana.

Posed doi sani, care dor uneori ca doua golgote de mici altitudini. Cu doua mici sonerii, unde poti sa suni periodic si sa lasi pensia alimentara, cand de exemplu, ti-a trecut prin cap sa te-mpreuni cu gandurile mele si sa pleci, lasandu-ma cu ele la gura. Dedesubtul lor, mi-e uneori inima stransa in causul ei ca o pisica incoltita de dulai; ramanand sa sper metaforic la pedigree-uri cu dichis ma gandesc ca daca vreun june indrazneste sa isi aduca punga de la Humanitas si sa alunece portocaliu pe derdelusul coastelor mele, o sa il astept, acolo jos, cu tuica fiarta, licoarea distilata a viscerelor mele fierbinti. Si dupa ce se imbata, il servesc cu zeama acra a muraturilor de mai. Revenind, felina mea sade cu cele patru labe treze pe cateva vertebre. Ele ma ajuta uneori sa plang biped sau sa rad de-a busilea (si tot ele sunt responsabile, fireste, de aceste ineptii miriapode).




Cuvintele pentru Soozie: toast, panselute, unghie, sampon. Ora 18:05

Soozie a scris:

In dormitor, perdelele flutura intr-un vant sexual de vara. E noapte, fireste. Ma asteapta in pat, simte ce urmeaza. Ii simt in furou mirosul cald de sampon din par, fumul de tigara din piele, transpiratia proaspata de barbat. Ii simt in furou luciul pielii, crapaturile porilor. Vreau sa-l ating si sa-l inhalez de tot.

Cred ca simt fericire. Gandesc toate astea in timp ce-mi pilesc o unghie languros, sezand incomod dar oh, atat de fotografic, pe marginea cazii. Imi stropesc umerii, parul si sanii cu prea mult parfum de mosc si panselute. Miroase greu, a pacat.

In clinchet de bratari argintii as dori sa tin un toast in cinstea fardului negru care se intinde la caldura si curge pe fata. In cinstea ojei visinii de pe unghiile degetelor de la picioare. In cinstea salbei ce-mi zornaie la glezna stanga. In cinstea furoului ieftin de nylon rupt, cumparat cu treizeci de mii din bazar. In cinstea vopselei de par care ma face bruneta ce-l are pe dracu-n ea.

In cinstea lui, care imi incalzeste asternuturile apretate si care apasa cu corpul de gladiator o adancitura in care voi dormi pana maine dupa-amiaza.

5 comentarii:

Anonim spunea...

Deci amandoua sunteti hmm nu gasesc apelitivul... hai sa zicem "seducatoare"! Treziti barbatia in orice barbat prin acest post :). Felicitari

Anonim spunea...

multumiri seducatoare!!!

Mihu Flavius spunea...

Pedigree-urile cu dichis sunt mofturi sarcastice, pisicuta aceea speriata toarce razbunari cinice si tardive...

Anonim spunea...

de ce, mihu flavius? ca matza o sa fie matza si dulaul dulau cat va fi lumea? :)

Anonim spunea...

:)