luni, 14 aprilie 2008

14 aprilie, Femme chic/ Rezumat timid feminist

Cuvintele pentru Olguta: inalbitor, ginecolog, var, obloane. Ora: 18:30.


Olguta a scris:


M-am pregatit de mica pentru a fi femeie, anticipand cumva conceptia ca poti descoperi feminitatea in joc si imaginatie, nu neaparat la ginecolog sau in oglinda din poseta.

La 7 ani, mare amatoare de cingo Turbo, rumegam cate 4 deodata, cu gura intredeschisa, ca sa fac loc. A fost o perioada cand guma nu mai avea “surprize” cu masini, ci cu barbati. Ca sa vezi. Intr-o zi, am desfasurat abtibildul si, incordat, lucios, negru si mare, un barbat privea spre mine cu mustata pe zambet. Era un culturist gol, cu abdomenul retezat de dunga care anunta ca s-a terminat “surpriza”. M-am holbat la el indelung, plescaind cu limba dulceata plasticului aromat.

Apoi mi-am ridicat fundul de pe scarile din fata blocului si am pornit tinta catre casa. Nu te duce, ba, ca te opreste. Vin imediat. Am ajuns in fata usii, m-am ridicat pe varfuri si am lipit barbatul de sonerie. Apoi am intrat in casa ca o torpila. Mamaaaaaaaa!! Mama a tasnit din fotoliu: ce-i, copila? Mama, mi-am gasit barbat. O sa aiba grija de noi. N-o sa mai trebuiasca sa tragi obloanele ca sa nu intre intunericul de afara in camera mea, ca nu o sa imi mai fie frica. Si nici tie n-o sa iti mai fie frica sa urci scarile noaptea cand vii de la serviciu, da, mama? Duminica o sa iasa cu tata la pescuit si o sa fumati impreuna pe balcon. O sa fim fericiti. Mama a belit ochii catre mogaldeata cu o julitura pe nas, adicatelea inspre mine. Am luat-o de mana si am dus-o la usa sa ii fac cunostinta. Mama, el e Ali Baba. (Vazusem niste postere cu Muhammad Ali la unchi-miu in dulap, deci numele mi-a venit usor). Mama a privit catre sonerie, si deasupra clopotelului in relief, negrul lucios cu zambet de var, omul meu. Apoi mama s-a aplecat in fata, cu genunchii flexati. Era rasul ala al ei din toata fiinta, cand, de mult ce radea, nu scotea niciun sunet, doar tremura toata, cu fata spre pamant si mana la gura. Cand in sfarsit i-am auzit hohotele, semn ca avalansa se mai astamparase, l-a strigat pe tata.

Gabi, uita-te la fiica-ta. Tata s-a uitat la sonerie. Mama i-a prezentat noul partener de undita, garda de corp si primul barbat al fiica-sii. Tata a bufnit in ras, a mijit ochii la mine, m-a apucat de ceafa si mi-a zis “mă” cu ă-ul ala prelung, in care varsa toata afectiunea pe care era prea barbat sa o exprime. Apoi mi-a dat una dupa cap, cu palma grea de tandrete.

Vara, aveam sandale de cauciuc. Se prinsese mama ca nu are cum sa ma convinga sa nu ma mai sui pe garaje dupa cirese, rupand toti slapii si, prin urmare, imi incingea gleznele in fiecare zi dupa-amiaza, cand ma lasa afara, cu sandalele. Talpa lor aveau in zona calcaielor niste scobituri. In ele bagam pietre si exersam pe ciment, mersul pe tocuri. Toate pustoaicele de la bloc faceam asa. Mai putin una, care nu stiu de unde dracu, avea tocuri pe marimea ei. Ne dadea si noua sa facem o tura de bloc cu ei. Erau albi, ii curata cu inalbitor, aveau barete multe in fata si flec metalic. Muzica pe asfalt si nu altceva. Iar noi chicoteam, cocote in miniatura.

Acum spre exemplu, am doar genti cu o singura toarta, lunga, purtata pe diagonala trunchiului. Bareta sta intre sani si corpul gentii ma bate pe fund in ritmul pasilor. Da. Erotismul a la femme chic.



Cuvintele pentru Soozie: pireu, alunita, coscogeamite, sevraj. Ora 00:09.



Soozie a scris:



Nu stiu ce sa mai cred. Nu pot forma nicio opinie. Ziceti si voi: cum stii cand ai dreptate? Cum stii ca nu esti prea crud, ca nu esti absurd? Obisnuiesc mereu sa fac un exercitiu de imaginatie, punandu-ma in pielea persoanei pe care sunt pe punctul de a o condamna. Si incep sa gasesc circumstante atenuante, motive, argumente pe care nici el, caci despre un el vorbim, nu le-ar fi gasit in apararea sa. Si e minunat sa vezi ca oamenii nu sunt chiar asa rai, ca lumea nu e, pana la urma, un coscogeamitea amestec rasial fundamental f*tut.

Dar el? Si-a pus vreodata intrebarea 'dar eu ce-as fi facut in locul ei?' Cacat, sigur ca nu. Si atunci de ce as continua eu sa o fac? Pentru ca eu sunt eu, si asa sunt eu, si nu ii pot pretinde lui sa fie ca mine. Da, dar e nedrept. Pentru ca el poate urla din strafundul boaselor la mine pentru o nedreptate, sau imi poate cere sacrificii si compromisuri, si in loc sa ii pretind sa se puna el in situatia mea, sa vada cat e de absurd, ma pun eu in situatia lui, intelegand. Si n-as uri cacatul asta daca nu ar fi atat de nedrept. Daca ar fi reciproc, m-as bucura de displayul de frumusete interioara ce suntem.


Dar nu. Bunatatea mea nu poate face fata rautatii altora, si uite asa, rautatea lui da foc la rautatea mea, ca si o lumanare care aprinde pe o alta. Si asa se propaga rautatea in lume.

Ideea e ca nu pot ierta. Aceleasi imagini ale greselii fara de echivoc imi fulgera mintea si cand amestec in pireul conjugal, si cand stau doggy style, cu spada-i injunghiindu-mi viscerele si impingandu-mi ochii din ce in ce mai afara din cap. Nu pot uita, deci nu pot ierta, urasc cu toata fiinta si, daca n-ar fi ilegal, as omori o gramada de femei si o gramada de el.

Imi doresc foarte tare barbati asa cum sunt femeile. Si ma f*t in parerile ca barbatii trebuie sa fie agresivi, iresponsabili, duri si violenti ca sa fie masculini, ca altfel ar fi homosexuali sau fatalai. Gresit. Imi doresc barbati, de la portari la profesori, de la colegi la iubit, destepti, maturi, responsabili, REZONABILI. Profesorii nu trebuie sa predea feminism, iar colegii - sa imi aduca flori de 8 martie. Portarii nu trebuie sa-mi deschida usa si sa-mi faca complimente. Nu, nu vreau sa plangem la filme impreuna, castrandu-l de proramul sportiv. Nu, nu vreau sa sarim peste sex ca sa ne tinem in brate vorbind despre viitorii copii. Nu, nu vreau sa il iau cu mine la cumparaturi si sa comparam preturile la salata.

Vreau sa nu imi mai maschez sevrajul dupa iubire. Vreau sa nu ma mai prefac ca n-am inteles aluziile tuturor. Tata, vreau sa nu ma mai prefac ca ma bucur ca te vad la intalnirile noastre bianuale. Imi dai prea putin, din tot. Iar cat despre tine, vreau sa nu ma mai gandesc la ego-ul tau fragil de mascul, si deci sa nu mai prefac orgasmul, gandindu-ma sa nu fie prea porno si sa te prinzi. Vreau sa nu mai isti discutii despre alte femei, alti sani, alte alunite pe alti obraji. Nu cu mine. Vreau sa nu mai imi ascund lacrimile, sa nu mi se mai spuna drama queen. Vreau sa nu ma mai obsedeze curele de slabire gandindu-ma cu frica la amenintatoarele foste si potentiale. Si sa nu mai curat cartofi pentru altii.


4 comentarii:

Anonim spunea...

achh, soozie!sper sa ramâi asa furioasa si fermecatoare 4ever+1day!
sa nu te schimbi niciodata!

Anonim spunea...

si eu aveam o pereche de papuci de cauciuc si, desi ii uram pentru ca erau cu un nr mai mare(deh.. ca sa imi vina si la anu'), ii purtam pentru ca ii transformam cu ajutorul pietrelor in pantofi cu toc;iar draperia ce o pusese mamaia in fata usii ca sa nu intre mustele mi-o infasuram in jurul trupului imaginandu-mi ca port o rochita superba.Si tot cam pe vremea asta cand genunchii erau plini de julituri am inceput sa mananc frumos, pentru ca eram ferm convinsa ca prietenul lu' frate meu, de care eram indragostitita s-a transformat intr-o musca si ma privea. Multumesc olguto ca mi-ai trezit niste amintiri frumoase!

Anonim spunea...

placerea a fost de partea mea, anonimo! :)

Anonim spunea...

*blush*, pe fond de zambet de la o ureche la cealalta. multumesc.