duminică, 6 aprilie 2008

6 aprilie, Secvente/Amintirea

Cuvintele pentru Olguta: seceta, tipenie, zaharisit, bozgor; ora 4:46


Olguta a scris:


Am mainile murdare de sange. Am imprastiat un tantar pe toata linia vietii din palma dreapta. Bunica mea ghiceste in cafea. Veneau multe femei la ea. Mamaia se ridica din fotoliu si mergea in bucatarie. Aprindea aragazul, intotdeauna cu chibritul. Punea pe o tava o ceasca, o cutie de ness cu marginile zaharisite si la final, ibricul aburind. Intra cu tava in camera si mie imi zicea sa ies afara. Odata a venit o profesoara de matematica. Statea la primul etaj si era singura din bloc care avea sonerie cu melodie. Toti copiii eram incantati. Vecinii mei de la patru erau unguri. Erau doi golani de saispe ani si le placea sa o necajeasca pe profesoara. Sunau la sonerie si fugeau. Femeia raspundea, vedea ca e o farsa si urla dupa ei pe scari: fir-ati sa fiti de bozgori. Apoi trantea usa si melodia canta inca. Stiu asta pentru ca cel mai adesea fugeam si eu cu ei pe trepte in sus, cu inima cat un purice nesatul. Eram in clasa a doua, abia invatasem tabla inmultirii cu 7. Am luat o bucata de hartie igienica, era roz, si am scris cu un creion: unu ori sapte sapte, doi ori sapte paispe, trei ori sapte douasunu si asa pana la sapte ori zece saptezeci. Apoi am intrat in camera bunicii. Profesoara mi-a pus patru. Ce proasta! Ca scrisesem pe hartie igienica. Mamaia mi-a zis: iesi afara. Am iesit.

Cica tantarii au dinti. Cand eram mica nu omoram nici tipenie de gandac. Ca imi intrase mie ideea idioata in cap ca poate insecta aia e un om. Poate e mama, poate e Irina de la A2, poate e prietenul lu’ tata care avea multe casete porno. Poate ca, printr-o vraja anume, ei au fost transformati in gandaci. Si striga mut catre mine sunt eu, sunt eu! nuuuuuu!, in timp ce imi indrept talpa, matura, cartea catre elitrele lor. Adevarul care e, nu stiu care tampenie m-a izbit prima. Ori asta, ori gandul chinuitor ca baiatul din cartier care imi placea mie putea deveni invizibil si cand vroia venea la mine si vedea tot ce fac. Cateva luni bune nu m-am scarpinat in nas decat noaptea tarziu, cand ma gandeam ca poate a plecat ca ii e somn, nu am mers la toaleta decat cand nu ma mai puteam tine si am mancat cu furculita si cutitul. Mama a ras ce a ras, dar apoi s-a suparat si nu m-a mai lasat sa ma uit la televizor. Nici eu nu am lasat-o odata. Ca se certase cu tata. Stateau amandoi in pat si taceau impreuna dezolant ca o seceta. Si atunci m-am dus la sifonier, am scos o patura si am pus-o pe televizor. Pana nu va pupati nu dau jos patura. Mama a ras prima. Apoi tata. Dar tata a pupat-o intai pe mama. Cand eram foarte mica si ieseam la plimbare toti trei, isi bateau joc de mine. Tata intindea gura catre mama si ii zicea uita-te la fiica-ta. Mama se uita si incepeau amandoi sa rada. Cica intindeam si eu botul in ritmul lu’ tata. Am crescut si am aflat ca se numeste mimetism.



Cuvintele pentru Soozie: comentariu, ceas, dvd, scroll; ora 2:33


Soozie a scris:


ce mult ma bucur ca a trecut timpul peste acele intamplari
si nimeni nu le-a stricat, acum sunt conservate
scroll-uiesc prin trecut si stiu ca e intact
niciun comentariu nu va altera ce-a fost
acum e in siguranta noaptea aia cand dormeai si te tineam in brate
te cuprindeam si iti strangeam in pumn degetul mare
si imi lipeam nasul de spatele tau
si ma rugam sa se opreasca ceasul
sa nu sune alarma dimineata
sa stam asa pentru totdeauna
adormiti de ultimul film, de ultimul dvd inchiriat
pe salteaua ingusta din garsoniera insalubra
imbratisati
nu te mai iubesc, dar iti voi simti mereu mirosul
de lacramioare, somn, tigari si barbat
in nari
si adanc, foarte adanc in mine



6 comentarii:

Anonim spunea...

dulce amintirea cu parintii sarutându-se pe strada...si ai mei faceau asa. o cretina din vecini mi-a spus c-ar trebui sa-mi fie rusine de ei si eu am rosit pe loc.as vrea sa-mi amintesc de ce..

(aia cu tuguiatul buzelor când altii se saruta mi se intâmpla si acum, când vad un sarut la televizor. mimetism- am aflat azi :)

Anonim spunea...

dar cretina nu mai e sa iti zica sa-ti fie rusine, da? :)

iti multumim ca ai venit sa ne impartasesti ravase de copilarie.

verbiaj. spunea...

colosal text :)

Dagam3 spunea...

Chiar am inceput sa rad cand am incercat sa mi te imaginez pe tine la o oarecare varsta pierduta involuntar intr-un astfel de gest de mimetism :))

Anonim spunea...

@dagam3 Da, cred ca aduceam un pic cu maggie din the simpsons, in momentele cand trage din suzeta :))

Dagam3 spunea...

P.S.
Mai ales dupa discutia de aseara cu sarutul in public =))

:)