marți, 15 aprilie 2008

15 aprilie, Ploaia/Grrrl power

Cuvintele pentru Olguta: senectute, sapun, raliu, rogojina. Ora 00:32.



Olguta a scris:


Privesc luna ca printr-un ochi de miop, drept incetosata si vaga. Si norii astia zgariati si intrepatrunsi, ca o rogojina de abur azvarlita pe cer. A plouat. Urasc sa ploua cand ma aflu la adapost. Si stiu ca am ratat sute. Ploile pe care le conspectam de la balcon pentru ca mama nu ma lasa afara. Ploile in care fulgera si nu ma lasa bunica la drum, spunandu-mi povestea cu magareata traznita si scuipandu-si in san. Ploile cand dormeam, cand mancam, cand plangeam, cand ma f*team, sau cand, pur si simplu, nu ma uitam pe geam. Ploile care nu vor fi ale mele. Imi place cand ma aflu pe pista de raliu a stropilor de ploaie, stropi gustosi si zdraveni, crescuti ecologic, acolo departe, langa glezna lui Dumnezeu. Stropi care se arunca si mor alunecati pe toboganul firelor mele de par. Aveam o intelegere cu o prietena. La urmatoarea ploaie o sa ma aflu pe acelasi trotuar cu ea si o sa o iau de mana, asa cum a visat odata. I-am adeverit visul sub o ploaie oarecare, timp de cateva trotuare si strazi, tinand-o de mana, mana ei calda si stinghera in mana mea casectica.

Prizez mirosul de ploaie in praf…Ma imbolnavesc de astm suferit cu nesat de fiecare data cand ingenunchez si apropii nasul de praful pistruiat de ploaia de vara, efemera ca un balon de sapun. Si privesc cum stropii sadesc mici gropicele in stratul gros de pulbere, asa cum mamaia Sica facea in covata cu faina, turnand plamadeala muiata.

Dar de ploaia la mare stiti? Cand te bagi cu capul la fund si, daca e curata, vezi pe dinauntru cum vibreaza apa pe dinafara, complet ilogic. Cerculetele de ploaie in mare privite pe dedesubt, cracanandu-se deasupra. Ploaia, liniutele caietul tip din clasa intai. Sunet de coarda mi.

Ploaia este singura care nu imbatraneste. Soarele se cocoseaza spre asfintit si piere. Floarea devine palida si lesina pentru totdeauna. Cainele isi rareste parul si naravul, iar intr-o zi nu isi mai intampina stapanul. Omul se rideaza si moare. Dar ploaia nu cunoaste senectutea. Ea este fara de varsta. Pentru ca nu are timp sa si-o traiasca.



Cuvintele pentru Soozie: fiere, foarfeca, fecioara, flotare. Ora 00:57.



Soozie a scris:



Femeile falsifica. Fiecare fluturare fecioreasca de gene are un scenariu bine realizat, care poate sa iasa sau nu. Prezentul femeilor e un colaj de cauze si efecte, decupate cu foarfeca din planurile lor. Floteaza obstacolele din eprubeta existentiala si-si vad de drum. Auto-regizoarele bune au succes. Celelalte, nu.

Femeile falsifica aspectul. Isi vopsesc unghiile. Sau lipesc unghii false. Isi acopera imperfectiunile fetei cu fond de ten. Isi vopsesc parul sau ii pun extensii, deci ii falsifica lungimea si culoarea. Merg la solar, falsifica culoarea pielii. Poarta ruj, falsifica buzele. Se fardeaza, intorc genele si pun rimel, falsifica ochii. Poarta sutiene cu push-up, falsifica sanii. Poarta corsete, falsifica talia. Poarta pantaloni pentru ridicarea feselor, falsificandu-le. Poarta tocuri, falsifica picioarele. Si inaltimea. Femeile pun silicoane in sani, in buze, in barbie, in pometi, in fese. Femeile isi tatueaza sprancenele, conturul ochilor si al buzelor. Femeile isi scot grasimea de pe solduri la chirurgie. Se epileaza si se dau cu creme cu coenzime. Falsifica varsta.

Femeile falsifica dragostea. Zambetele sunt directionate spre cine trebuie si dozate potrivit. Glasul se unduieste fals ca sa obtina fara sa ofere. Fundul se misca fals, dupa interes. Femeile spun despre copiii mici ca sunt draguti, vai, si fara sa se uite la ei. Femeile fac complimente una alteia, razand in sinea lor ca sunt mai frumoase. Femeile falsifica apetitul sexual si placerea din timpul actului. Femeile falsifica relatii intregi.

Femeile falsifica durerea. Lacrimile induioseaza si aduc sentimente de vina. Care pot fi folosite. Femeile pot plange la comanda, se pot inverzi ca fierea de rau ce le e de la inima, pot tranti usa dupa ele pasind mai rar ca ei sa le ajunga din urma cand vin dupa ele sa le imbuneze. Falsifica sindromuri pre-menstruale si dureri de cap cand n-au chef. Falsifica inocenta in fata parintilor si senzualitatea in fata amantilor. Falsifica importanta programului de pe celalalt canal, in timpul meciului. Falsifica placerea cititului unei carti sau a ascultarii unei muzici care-i plac, sincer, doar lui.

Femeile nu falsifica ura. Femeile urasc sincer barbatii, care sunt buni doar pentru a conferi statut. Femeile urasc sincer copiii, care le mananca cei mai frumosi ani din viata cu smiorcaieli, vaicareli si cheltuieli. Femeile urasc sincer si dedicat celelalte femei, vesnice competitoare, adversare, care le sufla in ceafa prin frumusete, cariera si mreje asupra barbatilor din teritoriul adjudecat.


Femeile urasc secolele de asuprire si de nedreptate. Femeile urasc standardele de frumusete care le impiedica sa manance ciocolata si prajituri. Femeile urasc doctorii, care le umilesc la consultatii. Femeile urasc munca, unde sunt platite mai putin si puse sa faca cafele. Femeile urasc media, unde femei mai frumoase si mai de succes actioneaza glandele salivare ale consortilor. Femeile urasc politica unde nu au voie, lumea unde nu isi permit sa calatoreasca, oamenii care nu vad oceanele de potential din ele, animalele care lasa par si trebuiesc plimbate la 5 dimineata.


Femeile urasc cumparaturile, unde trebuie sa se inconjoare de mancare pe care o vor gati, fara a avea voie sa se atinga de ea. Femeile urasc filmele, unde se intampla povesti pline de aventura si conversatii inteligente pe care nu le vor trai niciodata.

Femeile iubesc sa urasca.

3 comentarii:

Unknown spunea...

"Femeile" ce cuvant ciudat ./:)

Anonim spunea...

asa-i? :)

Anonim spunea...

"Femeile urasc sincer barbatii, care sunt buni doar pentru a conferi statut. Femeile urasc sincer copiii, care le mananca cei mai frumosi ani din viata cu smiorcaieli, vaicareli si cheltuieli."
wtf - fraza asta suna a vaicareala de tanti cu biguduiri si miros de sarmale.
iar tot textul suna a pastisha cartarescianoida.
noroc ca e foarte fain scris ;)