vineri, 18 aprilie 2008

18 aprilie, Ruga/Cururi

Cuvintele pentru Olguta: mandra, ienupar, chiciura, salariu. Ora 21:29



Olguta a scris:



Ma topesc dupa mirosul de Ariel, dupa imaginea chenarului care se strange ca o iluzie optica de fiecare data cand dau save unui document Word si dupa sunetul rotilor masinilor trecand peste sinele de tramvai. Detest mirosul celui care pare ca a facut dus cu un bax de parfum, imaginea cuplurilor care se saruta (nu pupa!) in public, sunetul tocurilor ei pe hol, la 7 dimineata, cand eu dorm. Ceea ce constat e ca imi plac lucrurile si imi displac oamenii. Un anumit gen de lucruri, o anumita categorie de oameni. Lucrurile banale. Oamenii recurenti.
As putea sa stau intr-o cada plina nu cu apa, doar cu Ariel, ascultand un vinil cu sine de tramvai traversate si tot salvand documente la un Pentium 2. Nu m-as intoxica, nu m-as plictisi, n-as innebuni. In schimb, lasati-ma in lume cateva ore si ma apuca subit spm-ul, fac ca toti dracii si fug repede inapoi in casa sa imi scot cu dalta stratul gros de chiciura care mi s-a depus pe ochii inghetati de spaima contemporaneitatii cu anumite specimene.
Tinere, te implor, fa o petitie, strange semnaturi, apoi mergi la primarie si roaga acolo sa sa iti faca strazi cu trotuare si zebra doar pentru tine. Si poti sa iti chemi si prietenii in zona ta. Unde sa va perindati in voie domniile voastre, cu trena kilometrica de parfum cumparat de la tiganii plimbati pe afara. Asta ca sa nu fiu nevoita sa pasesc in urma, sedata de intregul flacon de chelvin clain. Si apoi cand virezi brusc si dispari din aria mea olfactiva sa nu imi persiste mirosul like fuckin foreva in nari ca frunza de ienupar in pom. Sa fie toata lumea bine, da?
Desigur, dragilor, strigati-va dragostea plescaind din limbile incolacite, dar va rog, nu ma puneti pe mine in situatia stanjenitoare de a intoarce privirea daca sunt pe strada sau de a-mi citi mesajele daca ma aflu la aceeasi masa sau in acelasi autobuz cu voi. Ca-s mic si eu si ca ma doare. Vulgaritatea dumneavoastra baloasa.
Scumpo, te rog nu ma face sa zamislesc scenarii in care eu ies din camera, carpita de somn, vin dupa tine pe coridorul in care bocani mandra din incaltarile alea cu ciuda unui picamărist care lucreaza pe un salariu de mizerie, te descalt si iti infig un toc intr-un ochi, lasandu-ti celalalt ochi nevatamat ca sa vezi balta de sange in care o sa te inec.

Multumesc.




Cuvintele pentru Soozie: conopida, crivat, a se chelfeni, gaudeamus. Ora 21:20.



Soozie a scris:



In camin se perinda pe coridoare cururi in treninguri si iegari. Exista cururi triunghiulare, cu varfu-n sus. Cururile astea isi unesc bucile cu aripioarele de pe solduri, formand niste colturi cazute de has been. De obicei, fetele care au cur triunghi cu baza jos sunt slabe, ceea ce inseamna ca aria unghiurilor alora de jos e plina de carne moale, piele brazdata de dungi albe cu afluenti si aspect de conopida. Cand merg, cururile astea se misca lenes, si fiecare pas hotarat aduce dupa sine un tremurat inert in buci mult dupa contactul piciorului cu pamantul.

Exista cururi triunghiulare cu baza sus. Fesele acestora sunt tari si asuprite de soldurile care le trag inspre ele. De la mijlocul logic al curului in jos, ai zice ca ala nu e un cur, ci o terminare nicicum a picioarelor. De la jumatatea logica a curului in sus, nu-ti vine sa crezi ce se intampla. Lucrurile se transforma, se lupta, se dilata si contracta intr-o frenezie a carnii si o odisee a grasimii plasate gresit. In timpul mersului, zic. Fesele se bat cu soldurile, care-s mai mari si care-s mai proeminente fiind miza.

Exista cururi plate. Cururi care nu sufera prea mult atunci cand posesoarele, chelfanite, zac in capetele coridoarelor presandu-le de calorifer. Oasele cele doua intra in golurile alea dintre barele alea de la calorifer, iar lumea e un loc mai bun. Pantalonii stramti sunt, de fapt, largi, iar circumferinta peste cur e circumferinta peste talie. Si peste piept, in majoritatea cazurilor. Mersul se intampla cu bazinul impins in fata, cocoasa si genunchi foarte indoiti. Curul se vrea inexistent, in locul sau flendurand denimul pantalonilor.

Cururile patrate sunt acolo unde aceeasi posesoare are gene de cur triunghiular cu baza in sus si cur triunghiular cu baza jos. Exista patru colturi care se tot trag in stanga si-n dreapta pana devin ditai patratul. Jos avem aripioarele de pe coapse, iar sus avem soldurile care urca spre talie. In mijloc, o masa de carne si grasime zdupesa, indesata, formand doua buci ca niste arcuri de cerc, dar nu arcurile aceluiasi cerc, cu centrul in mijlocul curului. Nu. Bucile astea pleaca fiecare in exterior, iar cercurile din care fac parte sunt tangente intr-un punct la care nu ma voi referi, din eleganta. Care ar fi trebuit sa fie centrul, daca ar fi fost un singur cerc, dar care nu e, nefiind un singur cerc. In mers, bucile acestui cur par sa se urasca. Fiecare ar vrea sa se desprinda de cealalta, dar sunt unite printr-un blestem. Se foiesc si se freaca, se framanta si se maseaza, formand cate o pauza intre aripa si sold. La unele cururi castiga apirile, luptand abitir impotriva crivatului din Nord, alteori castiga soldurile, aruncand valuri de grasime vibranda la Sud.

Cururile cururilor sunt rotunde si bombate. Cururi de iapa, vulgare, pe care poti pune paharul. Acestea sunt rotunjite exact unde trebuie, adica nu pe coapse si nici pe solduri, ci intre. Cu cat mai late, cu atat mai bine, pentru ca nu sunt doar late, ci si reliefate. Muschii si grasimea se iubesc si traiesc in armonie si delasare. Cururile rotunde umplu blugii, care iti dau senzatia ca o sa crape. In mers, se misca hipnotic. Bucile se unduiesc una pe langa alta ca si cand frecarea le-ar fi lubrifiata. Gaudeamus, igitur ca exista si ca urca scari, ca poarta fuste plisate, ca te lasa sa le pipai pentru ca esti, si tu, fata, deci nu-i nimic in neregula cu asta.

'ai ca maine scriu despre sufletele ce se perinda prin camin, promit.

7 comentarii:

Anonim spunea...

grozav de faine postarile voastre de azi, mi-au placut foarte mult!
atît de plastice descrierile, amazing, it's cinema for the mind. sarutul acela sexual si ud, uahhhh, e ca o penetrare framed in macro.
iar fantezia cu tocul infipt in ochi :)))) made my day, almost :)
pentru ca apoi sa citesc poemul cururilor, care este o opera de arta, e
p e r f e c t !
pe de alta parte, nu ma pot abtine : what r u looking at, girl ?! :))

(niciodata n-ar putea un barbat sa descrie un cur in felul acesta. minunat!)

Anonim spunea...

:) multumiri cinefile.

Anonim spunea...

that's the way
a-ha, a-ha
i like it
that's the way
a-ha, a-ha
i like iiiit, a-ha, a-ha

intâi provocati dependenta si apoi dixpareti fara o vorba :)
i'm in cold turkey
you're missing
sper ca nu v-a rapit vreun groupie fanatic, ca-l spulber!

Anonim spunea...

Da, da...si eu observ recentul chiul. Taman cand m-a prins si pe mine microbul.

NOT COOL ! :P

sorin spunea...

cit de fascinant e spectacolul inteligentei...

Anonim spunea...

lasati vrajeala si prostiile si puneti mana sa munciti...o sa vedeti ce repede o sa va zboare pasarelele si nu o sa mai aveti timp de prostii...

Anonim spunea...

buna!
as dori sa iti preiau articolul pe www.cururi.net O sa precizez sursa!

astept confirmare pe mail! office@cururi.net